Praktijk voor Psychotherapie

 
 


Soms gebeuren er dingen waardoor je leven op zijn kop staat en je je (even) geen raad meer weet. Misschien kom je tot het besef dat er iets knaagt, iets niet helemaal goed zit in je leven, heb je bepaalde vragen over dingen die je niet loslaten en wil je er graag over praten?

Een psychotherapeutisch gesprek kan ruimte bieden voor jou om stil te staan bij wat je denkt en voelt. Er wordt ruimte gemaakt om op een veilige manier te onderzoeken wat moeilijk loopt, de kracht in jezelf en je omgeving aan te spreken en je levenskwaliteit te vergroten.

Je mag van een psychotherapeut verwachten dat hij/zij naar jouw verhaal luistert zonder te oordelen of te veroordelen. Door het stellen van bepaalde vragen, kan de therapeut je stof tot nadenken bieden. Samen kan je op zoek gaan naar antwoorden, naar nieuwe perspectieven, naar verhelderende inzichten. Wat je van een therapeut niet mag verwachten is een kant-en-klare oplossing of een éénduidig antwoord op een concrete vraag.

Belangrijk bij het aangaan van een therapeutische relatie is dat je, je op je gemak voelt bij je therapeut. Los van alle theoretische kaders is het vooral essentieel dat het ‘klikt’ op menselijk vlak.

Psychotherapie staat open voor iedereen. Een voorwaarde is wel dat je naar jezelf durft kijken en een aantal dingen wil delen met de therapeut. Hoeveel je vertelt en wanneer je bepaalde zaken op tafel legt, bepaal je volledig zelf. 

Wacht niet tot de laatste druppel

Een traan

zoekt zijn eigen baan.

Een traan

kun je niet wegslaan.

Verdriet

ligt voor ieder in het verschiet

Verdriet

wie kent het niet?